Recept

Bramborový koláč se strouhanými jablky a skořicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1340

Ingredience

200 g Brambory vařené ve slupce
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
750 g Jablka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 010kJ
12% Sacharidy 45 g
8% Tuky 6 g
5% Sodík 92 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bramborový koláč se strouhanými jablky a skořicí postup přípravy receptu:

1

Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a pokrájené máslo.

2

Jedním vejcem zaděláme trochu tužší těsto, které vyválíme na dvě stejné placky.

3

Jednu placku přeneseme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme strouhanými jablky a skořicovým cukrem.

4

Přikryjeme druhou plackou, kraje k sobě přitiskneme a povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem.

5

Pečeme ve středně teplé troubě.

Poznámka

Pokud se těsto příliš lepí, přidáme mouku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept