Recept

Slepice na víně s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13404

Ingredience

8 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kečup
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
5 ks Rajčata
1 ks Slepice
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
0,5 l Vývar slepičí
2 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 924kJ
2% Sacharidy 9 g
37% Tuky 27 g
38% Sodík 764 mg
171% Bílkoviny 96 g

Slepice na víně s rajčaty postup přípravy receptu:

1

V oleji osmahneme nadrobno nasekaný česnek, přidáme očištěné porce slepice, kečup, víno, trochu vývaru, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, pepř a sůl. Vše dusíme do měkka, během dušení porce obracíme a podléváme vývarem.

2

Očištěné, na plátky pokrájené žampiony spolu s cibulkami podusíme na másle. Přidáme je k měkkému masu, okořeníme oreganem a nasekanou petrželkou a ještě krátce podusíme.

3

Podáváme s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept