Slepice na víně s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice na víně s rajčaty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13404 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kečup |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
1 ks | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
0,5 l | Vývar slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 297,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Olej stolní, Oregano sušené, Rajčata, Slepice, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice na víně s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | V oleji osmahneme nadrobno nasekaný česnek, přidáme očištěné porce slepice, kečup, víno, trochu vývaru, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, pepř a sůl. Vše dusíme do měkka, během dušení porce obracíme a podléváme vývarem. |
2 | Očištěné, na plátky pokrájené žampiony spolu s cibulkami podusíme na másle. Přidáme je k měkkému masu, okořeníme oreganem a nasekanou petrželkou a ještě krátce podusíme. |
3 | Podáváme s rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.