Zadělávané žaludky
50 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
 - 600gramůŽaludky drůbeží
 - 1lžičkaSůl
 - 1litrVoda pitná
 - 4kusyNové koření celé
 - 2kusyPepř černý celý
 - 2lžíceOlej stolní
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 1špetkaMuškátový květ
 - 0,25kusCeler bulvový
 - 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
 - 1decilitrMléko polotučné
 - 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 0,5kusCibule
 - 0,5kusPetržel kořen
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté drůbeží žaludky zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, vaříme do poloměkka. Přidáme kousek cibule, očištěnou kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka.
 - 2Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru z drůbků, rozšleháme a vaříme 20 minut.
 - 3Omáčku procedíme, přidáme smetanu, mléko, špetku květu, vložíme žaludky, rozkrájené na plátky, krátce podusíme.
 - 4Podáváme s těstovinami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.