Recept

Vepřové plátky po staročesku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13412

Ingredience

100 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
0,5 l Vývar z hovězích kostí
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
1% Sacharidy 5 g
46% Tuky 35 g
37% Sodík 749 mg
62% Bílkoviny 35 g

Vepřové plátky po staročesku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a opečeme na oleji. Maso osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod poklicí téměř do měkka. Potom přidáme očištěné, nakrájené houby a dusíme dále.

2

Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smtanou rozkvedlanou s moukou a znovu povaříme. Do omáčky přidáme nasekaný kopr, ocet, podle chuti sůl, vložíme zpět maso a krátce podusíme.

3

Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept