Recept

Králík pečený s kapustou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13438

Ingredience

4 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 ks Hřebíček
6 ks Jalovec
500 g Kapusta hlávková
1500 g Králičí maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
6 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 dl Víno červené
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 333kJ
17% Sacharidy 61 g
46% Tuky 34 g
39% Sodík 782 mg
116% Bílkoviny 65 g

Králík pečený s kapustou postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli jemně nasekáme. Omytého a naporcovaného králíka potřeme hořčicí, poté zprudka opečeme na oleji. Přidáme slaninu a cibuli.

2

Porce králíka zaprášíme moukou, přelijeme vínem, octem a vývarem, přidáme koření a pečeme za občasného podlévání asi 70 minut v silně vyhřáté troubě.

3

Omytou kapustu rozebereme na listy, pokrájíme na proužky, přelijeme horkou vodou a krátce blanšírujeme, poté ji podusíme na másle.

4

Měkké maso vyjmeme z pekáče a šťávu propasírujeme.

5

Podáváme s kapustou a vařenými širokými nudlemi.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept