Recept

Plněné vepřové kotlety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13447

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřové kotlety
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
100 g Šunka dušená
3 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 650kJ
2% Sacharidy 8 g
30% Tuky 23 g
31% Sodík 615 mg
75% Bílkoviny 42 g

Plněné vepřové kotlety postup přípravy receptu:

1

V omytých kotletách prořízneme ploché kapsy, kotlety mírně naklepeme a maso částečně uvolníme od kostí.

2

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osmahneme na lžíci sádla, zalijeme vejci, osolíme a umícháme hustší náplň.

3

Plátky šunky poklademe plátky sýra, potřeme žampionovou směsí a stočíme do závitků. Závitky vložíme do kapes v kotletách, které na okrajích sklepneme a upevníme jehlami. Maso osolíme, opepříme, zvolna opékáme na sádle po obou stranách.

4

Měkké kotlety přendáme na talíře, do výpeku přidáme worcester, bujón, trochu vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.

5

Kotlety na talířích šťávou přelijeme a podáváme s bramborovými hranolky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept