Jednoduchý recept

Ostrá hermelínová pomazánka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Ostrá hermelínová pomazánka 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13455

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
50 g Máslo čerstvé
1 ks Okurky nakládané
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Paprika mletá sladká
120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 020kJ
1% Sacharidy 4 g
27% Tuky 21 g
56% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Ostrá hermelínová pomazánka postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo. Hermelín a uvařené bílky pokrájíme na nudličky.

2

Uvařené žloutky rozmělníme vidličkou, přidáme máslo, hořčici, sladkou i pálivou papriku a vše vymícháme do pěny. Vmícháme připravený sýr, bílky, nadrobno nakrájenou nakládanou okurku a jemně rozkrájenou cibuli. Pomazánku podle chuti osolíme.

Poznámka

Podáváme s chlebem nebo pečivem jako rychlou večeři. Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Ostrá hermelínová pomazánka
Ostrá hermelínová pomazánka byla skvělým zpestřením běžného všedního dne. Hodí se však i pro slavnostní chvíle a buďte si jistí, že ji stejně jako my, vaši hosté ocení a i vám bude moc chutnat. Je vhodná tedy spíše pro dospělé osoby, ale pro děti můžete připravit jinou pomazánku. blink
 
janatka
Ostrá hermelínová pomazánka
škoda,že tu není fotkamad já mám raději recepty s fotkou očima se jíme nejdříve takovéto mě potom moc nezajímají

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept