Jednoduchý recept

Jahodové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 13458

Ingredience

250 g Cukr moučkový
700 g Jahody zahradní
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Marmeláda jahodová
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
4 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
1 balení Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 101kJ
15% Sacharidy 55 g
38% Tuky 29 g
2% Sodík 34 mg
13% Bílkoviny 7 g

Jahodové řezy postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo rozetřeme s polovinou dávky cukru, postupně přidáme žloutky a vymícháme do pěny.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou smíchanou s kypřicím práškem.

3

Těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny a potřeme marmeládou. Jednu polovinu potřeme částí smetany ušlehané se ztužovačem, posypeme ji nadrobno nakrájenými jahodami a přiklopíme druhou polovinou.

5

Hotové řezy ozdobíme zbylou šlehačkou a jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept