Recept

Vepřová krkovička s paprikovou směsí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13469

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
600 g Vepřová krkovička
1 dl Víno bílé
0,3 l Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 964kJ
4% Sacharidy 15 g
45% Tuky 34 g
21% Sodík 417 mg
40% Bílkoviny 23 g

Vepřová krkovička s paprikovou směsí postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, u kostí a po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme.

2

Na dno vymaštěného pekáče vložíme jemně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, poklademe je masem, pokapeme vínem (nebo vývarem) a chvíli zapečeme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme přikryté v troubě. Během dušení maso občas obrátíme a podlijeme.

3

Měkké plátky vyjmeme, šťávu odpaříme a necháme mírně vysmahnout. Zalijeme vývarem, přidáme část nasekaných bylinek a uvedeme do varu. Vložíme zpět maso, prohřejeme.

4

Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, zakapeme octem, přidáme med, zbylé bylinky a krátce podusíme.

5

Při podávání maso obložíme paprikovou směsí.

6

Vhodnou přílohou je rýže.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept