Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13481

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 kávová lžička Citronová šťáva
60 ml Jogurt bílý
40 g Majonéza
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 ks Rajčata
0,5 ks Salát hlávkový
20 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 781kJ
5% Sacharidy 17 g
49% Tuky 37 g
11% Sodík 221 mg
16% Bílkoviny 9 g

Fritované žampiony postup přípravy receptu:

1

Žloutek, pivo, mouku a nastrouhaný sýr zpracujeme na hladké těsto, necháme chvíli bobtnat.

2

Smícháme majonézu, prolisovaný česnek, jogurt a větší část nasekaných bylinek. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

3

Z bílku ušleháme pevný sníh, vmícháme do těsta. Očištěné žampiony v těstíčku namočíme, po okapání osmažíme na oleji do zlatova.

4

Omyté listy salátu a plátky omytých rajčat upravíme na talíře, poklademe žampiony, přelijeme trochou omáčky. Pokrm posypeme zbylými bylinkami.

5

Podáváme jako teplý předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept