Mrkvová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová zmrzlina
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13495 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
150 g | Mrkev kořen |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr vanilka, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkvová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Vychlazenou smetanu ušleháme do husta. Přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev a osladíme vanilkovým cukrem. |
2 | Krém vložíme do formy (např. na srnčí hřbet) a necháme mrazit několik hodin. |
3 | Po krátkém rozmrazení a vyklopení z formy zmrzlinu nakrájíme na dílky nebo vykrajujeme namočenou lžící kopečky. |
Poznámka
Servírujeme studené.