Jednoduchý recept

Drůbeží krém se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 135

Ingredience

33 g Cibule
670 g Drůbeží skelety s kůží
67 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
67 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
300 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 g Muškátový květ
100 g Máslo čerstvé
20 g Sůl
1300 ml Voda pitná
166 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 565kJ
3% Sacharidy 11 g
12% Tuky 9 g
41% Sodík 815 mg
5% Bílkoviny 3 g

Drůbeží krém se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Pečlivě opláchnuté drůbeží suroviny zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou cibuli. Vše uvaříme téměř doměkka.

2

Vývar slijeme, maso z drůbeže obereme a s kůží nakrájíme na malé kousky.

3

Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, zalijeme trochou vývaru a částečně podusíme.

4

Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z kuřat, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme.

5

Během vaření polévku občas promícháme, přidáme muškátový květ, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.

6

Nakonec polévku zjemníme mlékem, krátce převaříme, přidáme nakrájené fazolové lusky, hrášek, podušenou kořenovou zeleninu, drůbeží maso a sůl. Ještě krátce povaříme.

Poznámka

Fazolky ve slaném nálevu - sterilované: bez nálevu Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept