Recept

Pudink s jablky a oříšky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13505

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
6 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Jablka
0,5 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Ořechy lískové
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 335kJ
15% Sacharidy 55 g
12% Tuky 9 g
6% Sodík 116 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pudink s jablky a oříšky postup přípravy receptu:

1

Na pánvi necháme zkaramelizovat dvě lžíce cukru. Vmícháme nasekané oříšky, rozetřeme na alobal potřený olejem, vychladíme a rozdrtíme.

2

Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, jednu čtvrtinu pokrájíme na plátky a zbylé čtvrtky rozkrájíme na malé kousky. Jablka podusíme ve 100 ml vody s citronovou šťávou a necháme okapat.

3

Umícháme žloutek, 4 lžíce mléka, pudinkový prášek a cukr, přilijeme do zbylého mléka, povaříme. Vmícháme sníh, ušlehaný z bílků, přidáme podušené kousky jablek, rozdělíme do pohárů. Každou porci ozdobíme proužky jablek a rozdrceným krokantem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept