Recept

Pikantní játrový špíz

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pikantní játrový špíz 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13514
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 špetka Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Hořčice
600 g Játra vepřová
1 polévková lžíce Olej olivový
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 520kJ
2% Sacharidy 6 g
61% Tuky 46 g
32% Sodík 648 mg
70% Bílkoviny 39 g
Pikantní játrový špíz
  • Pikantní játrový špíz
  • 1
  • Pikantní játrový špíz
  • 2
  • Pikantní játrový špíz
  • 3
  • Pikantní játrový špíz
  • 4
  • Vložit obrázek

Pikantní játrový špíz postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme.

2

Játra napichujeme na špízy střídavě s plátky anglické slaniny.

3

Špízy zvolna opečeme na oleji, do výpeku přidáme hořčici, krátce orestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Šťávu povaříme, nakonec přilijeme smetanu.

4

Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme přecezenou šťávou a podle chuti osolíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Uživatel uvařil tento recept
Výborné, dala by se přidat cibule!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept