Recept

Vepřová panenka v listovém těstě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13521

Ingredience

100 g Anglická slanina
40 g Celer bulvový
40 g Cibule
120 g Listové těsto
40 g Mrkev kořen
50 g Olej stolní
10 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová panenka
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 405kJ
4% Sacharidy 15 g
52% Tuky 39 g
40% Sodík 792 mg
66% Bílkoviny 37 g

Vepřová panenka v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Omytou panenku nakrájíme na 4 stejné kusy, protkneme hranolky slaniny, osolíme a opepříme. Maso opečeme na oleji po všech stranách.

2

Do výpeku z masa přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, celer a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme zbylý pepř a chvíli restujeme. Přilijeme víno a vše povaříme na hustší směs.

3

Listové těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na 4 proužky. Těsto pokryjeme připravenou směsí, přidáme maso, balíme tak, aby konec panenky přesahoval okraj těsta.

4

Na vymazaný pekáč urovnáme zabalené panenky spojem dolů, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

5

Podáváme šikmo rozkrojené na dušené zelenině.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept