Recept

Lívance z rajčat a ovesných vloček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13536

Ingredience

1 šálek Mléko sójové
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
160 g Ovesné vločky
1 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 474kJ
26% Sacharidy 95 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 252 mg
41% Bílkoviny 23 g

Lívance z rajčat a ovesných vloček postup přípravy receptu:

1

Vločky namočíme do studené vody a necháme do druhého dne v chladničce.

2

K nabobtnalým vločkám přilijeme mléko, osolíme a vaříme asi 10 minut na hustší kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, tekuté máslo, oloupaná a jemně nakrájená rajčata, sůl, nasekanou petrželku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.

3

Lívanečky upečeme na másle na pánvičce nebo na lívanečníku obvyklým způsobem.

4

Podáváme s hlávkovým salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečeným masům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept