Lívance z rajčat a ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z rajčat a ovesných vloček
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13536 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 šálek | Mléko sójové |
160 g | Ovesné vločky |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 122,9mg |
Draslík | 856,5mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 315,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko sójové, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lívance z rajčat a ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Vločky namočíme do studené vody a necháme do druhého dne v chladničce. |
2 | K nabobtnalým vločkám přilijeme mléko, osolíme a vaříme asi 10 minut na hustší kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, tekuté máslo, oloupaná a jemně nakrájená rajčata, sůl, nasekanou petrželku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků. |
3 | Lívanečky upečeme na másle na pánvičce nebo na lívanečníku obvyklým způsobem. |
4 | Podáváme s hlávkovým salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečeným masům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.