Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13545

Ingredience

500 g Brambory vařené
200 g Chléb bramborový
100 g Cibule
200 ml Jogurt bílý
2 dl Mléko sójové
1 kávová lžička Máslo čerstvé
150 g Sleď čerstvý
20 g Strouhanka
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 236kJ
19% Sacharidy 68 g
23% Tuky 17 g
34% Sodík 679 mg
51% Bílkoviny 29 g

Zelný foršmak postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí nadrobno rozkrájíme a zvolna dusíme s máslem do měkka. Uvařené brambory prolisujeme. Chléb rozdrobíme a zalijeme mlékem. Vše dobře smícháme, přidáme žloutky, část jogurtu, jemně nakrájenou, osmahnutou cibuli, na kousky nasekaného sledě bez kostí a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Směs vložíme do zapékací mísy vymaštěné máslem a vysypané strouhankou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme v troubě.

3

Každou porci na talíři polijeme zbylým jogurtem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept