Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13553

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr vanilka
30 g Hrozinky
2 ks Jablka
0,5 l Mléko sójové
100 g Rýže loupaná
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 121kJ
15% Sacharidy 55 g
4% Tuky 3 g
5% Sodík 95 mg
14% Bílkoviny 8 g

Studený rýžový krém postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži spaříme horkou vodou, mírně osolíme a uvaříme v mléce na hustou kaši. Osladíme ji krupicovým cukrem a ochutíme vanilkovým cukrem.

2

Ze dvou bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do kaše spolu s rozinkami. Krém rozdělíme do misek a necháme vychladnout.

3

Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kousky, podusíme se lžící vody, citronovou šťávou a skořicí. Směs prolisujeme a mírně osladíme.

4

Jablečným pyré polijeme krém v miskách a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept