Recept

Huspenina z vepřového masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13562

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
350 g Vepřové koleno
500 g Vepřové nožičky
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 004kJ
8% Sacharidy 29 g
189% Tuky 142 g
15% Sodík 295 mg
62% Bílkoviny 35 g

Huspenina z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, vaříme téměř do měkka.

2

K masu přidáme oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, koření, vaříme do změknutí. Vývar scedíme a doplníme horkou vodou do 1,5l.

3

Vychladlé maso obereme z kostí, vložíme zpět do vývaru, ochutíme octem a povaříme ještě 15 minut. Potom maso umeleme, promícháme s jemně nakrájenou vařenou mrkví a vložíme do formy. Zalijeme scezeným vývarem, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.

4

Z povrchu huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme ji na mísu, ozdobíme kroužky cibule a snítkou petrželky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept