Recept

Zelenina zapečená s mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13574

Ingredience

300 g Kapusta hlávková
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Koření Mleté maso
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Olej stolní
200 g Rajčata
1 polévková lžíce Saturejka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové maso mleté
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
4% Sacharidy 15 g
27% Tuky 20 g
19% Sodík 375 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zelenina zapečená s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Omytou kapustu povaříme v osolené vodě několik minut, scedíme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Mleté maso promícháme se solí, kořením a prolisovaným česnekem.

3

Do zapékací mísy vymazané olejem vložíme část masa, nadrobno pokrájenou kapustu, rajčata a nasekané natě. Osolíme, znovu navršíme maso, zeleninu a natě. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Pokrm zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept