Recept

Růžičková kapusta s mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13575

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Kapusta růžičková
400 g Maso mleté - mix
0,3 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 ks Saturejka
50 g Sýr Eidam cihla 40%
150 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
7% Sacharidy 25 g
55% Tuky 41 g
13% Sodík 250 mg
58% Bílkoviny 33 g

Růžičková kapusta s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Omyté kapustičky povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme je a necháme okapat.

2

Mleté maso promícháme se solí, jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, špetkou květu a nasekanými natěmi.

3

Pekáček vymažeme olejem, naplníme částí směsi, poklademe kapustičkami, opět navršíme maso a kapustičky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

4

Sýr rozmělníme, zředíme mlékem a za stálého míchání roztavíme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, vmícháme vejce. Omáčku nalijeme na zapečený pokrm a dopečeme (15 minut). Před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem.

5

Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept