Recept

Žemlová nádivka s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13590

Ingredience

50 g Mandle plátky
0,5 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
120 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
130 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 252kJ
13% Sacharidy 47 g
74% Tuky 56 g
27% Sodík 546 mg
41% Bílkoviny 23 g

Žemlová nádivka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.

2

Slaninu pokrájíme na kostičky, necháme rozpustit. Přidáme máslo, když se tuk zaškvíří, vlijeme jej do mléka. Přidáme sůl, vejce, nasekanou petržel, plátky mandlí a na špičku nože muškátového květu. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do mísy na nakrájené žemle. Nádivku necháme 30 minut stát, jen občas obrátíme spodní vrstvu nahoru.

3

Pokud bude nádivka řídká, přisypeme trochu strouhanky, pokud bude suchá, přilijeme trochu mléka.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept