Jednoduchý recept

Králík s houbami a fazolemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13603

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Fazole bílé sterilované
500 g Houby čerstvé
1200 g Králičí maso
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Provensálské koření
250 g Rajčata
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé
500 ml Vývar z hovězích kostí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 788kJ
10% Sacharidy 37 g
30% Tuky 22 g
39% Sodík 786 mg
141% Bílkoviny 80 g

Králík s houbami a fazolemi postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme, oddělíme stehna a vykostíme hřbet.

2

Vykostěné filety opečeme na 2 lžících oleje, vyjmeme, stehna opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme česnek a nasekanou cibuli, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme 45 minut.

3

Očištěné houby opečeme na lžíci oleje, přidáme Solamyl (rozšlehaný ve víně), okapané fazole a vše krátce povaříme.

4

Vložíme filety a zvolna dusíme ještě 5 minut. Podle chuti osolíme, maso naporcujeme a na talířích obložíme dušenými rajčaty a houbami s fazolemi.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept