Cuketová krémová polévka s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketová krémová polévka s liškami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13612 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Cuketa |
100 g | Lišky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
300 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 557,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cuketová krémová polévka s liškami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nasekáme, očištěnou petržel nakrájíme na plátky a cukety na kostičky. Petrželku nasekáme, snítku ponecháme na ozdobení. |
2 | Cibuli a petržel osmahneme na kousku másla, přidáme cukety, nasekanou petrželku, opečeme. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Přilijeme vývar, víno a povaříme 5 minut. |
3 | Očištěné houby opékáme na kousku másla asi 2 minuty, osolíme, opepříme, přidáme smetanu a prolisujeme sítem. Polévku podle chuti dosolíme, a okořeníme. Podáváme s liškami a ozdobíme snítkou petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.