Třený velikonoční beránek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třený velikonoční beránek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13619 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 85,6mg |
Draslík | 40,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Třený velikonoční beránek postup přípravy receptu:
1 | Formu vymažeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a vysypeme strouhankou. Zbylé máslo utřeme s cukrem do pěny a za stálého šlehání zapracujeme postupně celá vejce. Nakonec přimícháme mouku. |
2 | Těsto nalijeme do formy a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na střední příčce 25 - 30 minut. |
3 | Formu vyjmeme z trouby a necháme částečně prochladnout. Beránka vyklopíme, po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme studené.
Tento recept se mi zdá neúplný. Většinou se dělá sníh z bílků a nebo se dává kypřidlo, někdy se kombinují oba způsoby, aby těsto bylo hezky nadýchané. Zde se ani nešlehají bílky, ani se ničím nekypří. Nemám důvěru