Třený velikonoční beránek

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
577 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu vymažeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a vysypeme strouhankou. Zbylé máslo utřeme s cukrem do pěny a za stálého šlehání zapracujeme postupně celá vejce. Nakonec přimícháme mouku.
  • 2
    Těsto nalijeme do formy a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na střední příčce 25 - 30 minut.
  • 3
    Formu vyjmeme z trouby a necháme částečně prochladnout. Beránka vyklopíme, po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 3. 2016
Třený velikonoční beránek
Tento recept se mi zdá neúplný. Většinou se dělá sníh z bílků a nebo se dává kypřidlo, někdy se kombinují oba způsoby, aby těsto bylo hezky nadýchané. Zde se ani nešlehají bílky, ani se ničím nekypří. Nemám důvěru 🤢