Jahodový nanuk s kefírovým mlékem

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůJahody zahradní
    • 50gramůCukr krupice
    • 5lžicVoda pitná
    • 1kusLimetka
    • 100mililitrůMléko kefírové
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a okapané jahody umixujeme.
  • 2
    Svaříme cukr s 5 lžícemi vody. Po vychladnutí jej umícháme s jahodovým protlakem, limetkovou šťávou a kefírovým mlékem. Nakonec přimícháme dobře ušlehanou smetanu.
  • 3
    Hmotou naplníme 4 formičky nebo úzké pohárky a uložíme do druhého dne v mrazničce. Když začne hmota tuhnout, umístíme do ní dřevěné špachtličky.
  • 4
    Po vyjmutí z mrazáku ponoříme formičky krátce do horké vody a zmrzlinu vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.