Recept

Zapékané medailonky s pórkem a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13650

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Hořčice kremžská
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
750 g Pórek
4 ks Rajčata
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová panenka
125 ml Vývar z hovězích kostí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 457kJ
9% Sacharidy 34 g
14% Tuky 11 g
37% Sodík 736 mg
58% Bílkoviny 32 g

Zapékané medailonky s pórkem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozehřejeme máslo a za častého míchání na něm opečeme na kolečka pokrájený pórek. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a ještě chvíli podusíme.

2

Omyté maso krájíme silnější na plátky a ovineme je nití. Medailonky opékáme v pánvi na rozehřátém másle s olejem po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je, opepříme a vyjmeme.

3

Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou, strouhankou a vejcem, směs rozdělíme na medailonky, krátce grilujeme. Nit odstraníme.

4

Pórek s rajčaty ochutíme hořčicí a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme.

5

Maso i zeleninu rozdělíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept