Studená broskvová polévka s melounovými kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená broskvová polévka s melounovými kuličkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13664 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
500 g | Broskve |
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
250 g | Meloun vodní |
1 špetka | Skořice mletá |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
200 g | Sýr Lučina - termizovaný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 378,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citrony, Cukr krupice, Meloun vodní, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Solamyl, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená broskvová polévka s melounovými kuličkami postup přípravy receptu:
1 | Lučinu utřeme s 50g cukru, citronovou šťávou a kůrou. Předem namočenou želatinu necháme rozpustit a přimícháme do Lučiny. Z bílků ušleháme pevný sníh, smetanu ušleháme do tuha. Do směsi nejdříve vmícháme šlehačku, potom zlehka sníh a dáme vychladit. |
2 | Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Povaříme je v 500 ml vody s 50 g cukru a se skořicí, rozmačkáme na kaši. Solamyl smícháme se 2 lžícemi vody, přidáme do kaše a krátce povaříme. Polévku necháme vychladit. |
3 | Z melounu odstraníme pecičky, pomocí lžičky vytvarujeme kuličky. |
4 | Z lučinového krému vytvoříme lžící noky a spolu s kuličkami melounu je vložíme do polévky. |
Poznámka
Servírujeme studené.