Recept

Vepřová panenka ve vinné omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13673

Ingredience

125 g Anglická slanina
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Cuketa
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Jíška instantní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr krémový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová panenka
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 736kJ
2% Sacharidy 6 g
71% Tuky 53 g
42% Sodík 848 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vepřová panenka ve vinné omáčce postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a podélně v něm vyřízneme kapsu. Do masa vetřeme sůl a pepř. Kapsy naplníme nasekanými bylinkami, smíchanými se sýrem a strouhankou. Panenku obalíme slaninou, ovážeme nití, opečeme ze všech stran na oleji. Potom maso pečeme ještě 20 minut v troubě, vyjmeme a nakrájíme na plátky.

2

Výpek zředíme vínem, chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a osladíme.

3

Omyté cukety nastrouháme, smícháme s vejcem a moukou a na oleji z nich usmažíme placičky.

4

Nas talíře upravíme panenku s vinnou omáčkou a placičkami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept