Recept

Rajčatový dip s olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13677
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 56 kcal
Kilojoule 233kJ
3% Sacharidy 11 g
2% Tuky 1 g
16% Sodík 312 mg
3% Bílkoviny 2 g

Rajčatový dip s olivami postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a zbavíme zrníček. Rozmarýn omyjeme, osušíme a otrháme jehličky.

2

Na rozehřátém oleji podusíme nasekaný česnek, přidáme rajčata, rozmarýn a cukr. Podle chuti osolíme a opepříme, za stálého míchání zvolna vaříme do mírného zhoustnutí.

3

Nakonec do směsi vmícháme nasekané kapary a na kolečka nakrájené, vypeckované olivy. Dip dochutíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept