Recept

Kuře se slaninovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13680

Ingredience

1 ks Játra kuřecí
1000 g Kuře
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rozmarýn čerstvý
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná
125 ml Víno bílé
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 829kJ
2% Sacharidy 7 g
63% Tuky 47 g
29% Sodík 582 mg
86% Bílkoviny 49 g

Kuře se slaninovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Větší část rozmarýnu povaříme s neoloupaným česnekem ve 125 ml vody asi 10 minut. Vývar scedíme a smícháme s vínem.

2

Játra omyjeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozpustíme na oleji a odstavíme z plotny. Přidáme játra a zbylý rozmarýn.

3

Omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Naplníme je slaninovou směsí a otvor zašijeme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut, potom přilijeme vinný vývar, pečeme ještě 45 minut.

4

Měkké kuře vyjmeme, naporcujeme a vypečenou šťávu ještě chvíli povaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept