Recept

Ratatouille s ovčím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 13685
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
250 g Cibule
250 g Cuketa
250 g Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
250 g Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Provensálské koření
750 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 097kJ
7% Sacharidy 24 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 213 mg
26% Bílkoviny 15 g

Ratatouille s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, omyté lilky a cukety pokrájíme na nudličky. Očištěné papriky zbavené semen rozkrájíme na nudličky.

2

V kastrole zahřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme všechnu připravenou zeleninu a na mírném ohni ji za stálého míchání podusíme asi 20 minut do měkka.

3

Zeleninu osolíme, opepříme a přidáme nasekané provensálské koření. Ratatouille upravíme na talíře a posypeme na kostičky nakrájeným ovčím sýrem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme papriky různých barev.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept