Slepičí vývar s masem a nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí vývar s masem a nudlemi
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 137 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
0,1 g | Nové koření celé |
170 g | Nudle vaječné |
0,1 g | Pepř černý celý |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Polévkové koření |
800 g | Slepice |
20 g | Sůl |
1800 ml | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 213,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 84,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Nudle vaječné, Pepř černý celý, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Polévkové koření, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slepičí vývar s masem a nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme, až je slepice částečně měkká. |
2 | Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka. |
3 | Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu. |
4 | Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme. |
5 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané promícháme se slepičím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru. |
6 | Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme. |
7 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem, zeleninou a nudlemi vkládáme do polévky při podávání. |