Recept

Křehký koláč s tropickým ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1370

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
3 polévková lžíce Citronová šťáva
70 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 ks Karambola
3 ks Kiwi
80 ml Likér malinový
1 ks Mango
400 g Mascarpone
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 643kJ
9% Sacharidy 33 g
35% Tuky 27 g
2% Sodík 36 mg
10% Bílkoviny 6 g

Křehký koláč s tropickým ovocem postup přípravy receptu:

1

Nejprve na vál nasypeme mouku, moučkový cukr, špetku soli, citronovou kůru, přidáme vejce a na vločky nakrájené máslo. Vše prosekáme nožem, až se utvoří drobenka. Z ní rychle vypracujeme soudržné těsto, které poté ve fólii necháme chladit cca 1 hodinu v lednici.

2

Potom z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím rozvírací formu. Okraje zvýšíme. Dáme do trouby předehřáté na 200C a na středním roštu pečeme asi 15minut.

3

Mezitím utřeme čerstvý sýr s malinovým likérem. Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.

4

Na vychladlý koláč naneseme ochucený sýr a dozdobíme ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept