Rýžové krokety s dušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové krokety s dušenými rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13720 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
200 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
100 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 201,5mg |
Draslík | 405,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžové krokety s dušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, omyté cukety jemně nastrouháme. Přidáme nasekanou petrželku a vše smícháme. |
2 | Nivu rozmačkáme vidličkou, utřeme s tvarohem a vejci. Přimícháme vařenou rýži a připravenou cuketovou směs. Vše dobře promícháme. |
3 | Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžící noky, vkládáme je do 6 lžic rozehřátého oleje, lehce přimáčkneme, smažíme asi 3 minuty po obou stranách. Krokety vyjmeme, necháme na teplém místě. |
4 | Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrnka a dužinu pokrájíme na kostičky a podusíme 4 minuty na zbylém oleji. Nakonec přidáme nasekanou bazalku, sůl a pepř. |
5 | Krokety podáváme s podušenými rajčaty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Určitě musím vyzkoušet