Recept

Rizoto s tykví na víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13731

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rýže loupaná
60 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
500 g Tykev
125 ml Víno bílé
750 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 389kJ
20% Sacharidy 74 g
29% Tuky 22 g
66% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Rizoto s tykví na víně postup přípravy receptu:

1

Na 2 lžících rozehřátého másla necháme zesklovatět nasekanou cibuli a propláchnutou rýži. Přidáme dužinu z tykve nakrájenou na kostky, nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přilijeme víno, uvedeme do varu a chvíli povaříme.

2

Potom zvolna přiléváme vývar, dokud se nevsákne do rýže (asi 20 minut).

3

Do rizota vmícháme lžíci másla po vločkách, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept