Limetková rýže s kuřecím řízkem

50 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
19 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek opečeme na másle. Přidáme propláchnutou rýži a vše krátce osmahneme. Poprášíme kari kořením a přilijeme vývar. Rýži vaříme asi 20 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina.
  • 2
    Omyté kuřecí řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji po každé straně 4 minuty.
  • 3
    Z poloviny omyté limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na plátky. Kůru a šťávu vmícháme do rýže a podle chuti přidáme sůl.
  • 4
    Opečené maso nakrájíme na šikmé plátky a upravíme na rýži. Ozdobíme plátky limetky a snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.