Limetková rýže s kuřecím řízkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Limetková rýže s kuřecím řízkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kari koření |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
200 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 977,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Limetka, Rýže předvařená (parboiled), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Limetková rýže s kuřecím řízkem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek opečeme na másle. Přidáme propláchnutou rýži a vše krátce osmahneme. Poprášíme kari kořením a přilijeme vývar. Rýži vaříme asi 20 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina. |
2 | Omyté kuřecí řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji po každé straně 4 minuty. |
3 | Z poloviny omyté limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na plátky. Kůru a šťávu vmícháme do rýže a podle chuti přidáme sůl. |
4 | Opečené maso nakrájíme na šikmé plátky a upravíme na rýži. Ozdobíme plátky limetky a snítkou petrželky. |