Recept

Rizoto s řapíkatým celerem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 13733
Kategorie: Rizota

Ingredience

500 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 271kJ
15% Sacharidy 55 g
8% Tuky 6 g
38% Sodík 765 mg
12% Bílkoviny 7 g
Rizoto s řapíkatým celerem

Rizoto s řapíkatým celerem postup přípravy receptu:

1

Řapíkatý celer omyjeme, konce odřízneme a listy otrháme. Řapíky nakrájíme na kolečka.

2

Ve velké pánvi na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme 10 minut na mírném ohni. Občas zamícháme a přiléváme postupně zbylý vývar.

3

Přidáme připravený celer a dusíme ještě 20 minut za častého míchání. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokrm ozdobíme lístky celeru.

Poznámka

Rizoto podáváme s přírodními řízky nebo s hlávkovým salátem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept