Omeleta s rýží a šunkou

45 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
675 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži vaříme ve 120 ml osolené vody, dokud se nevsákne všechna tekutina (asi 20 minut).
  • 2
    Vejce rozšleháme a vmícháme do nich uvařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vlijeme připravená vejce a necháme ztuhnout. Obrátíme a omeletu upečeme po druhé straně.
  • 4
    Upečenou omeletu rozkrájíme na porce a podáváme s dílkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.