Pepřová omáčka s gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřová omáčka s gorgonzolou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13739 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Gorgonzola |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 53,8mg |
Vláknina | 644,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Gorgonzola, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pepřová omáčka s gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Vývar a smetanu vlijeme do kastrolu a necháme přejít varem. Přidáme na kostičky nakrájený sýr a necháme jej za stálého míchání rozpustit. |
2 | Do omáčky vmícháme nasekanou petrželku, pepř, citronovou šťávu a podle chuti osolíme. |
Poznámka
Podáváme s plochými nudlemi.