Recept

Krůtí prsa s jablečnou kůrkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13756

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice
3 ks Jablka
1800 g Krůtí prsa
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Rozmarýn sušený
100 ml Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tymián sušený
125 ml Víno bílé
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 426kJ
5% Sacharidy 18 g
31% Tuky 24 g
15% Sodík 308 mg
119% Bílkoviny 67 g

Krůtí prsa s jablečnou kůrkou postup přípravy receptu:

1

Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Maso vložíme na hlubší plech. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a vše pečeme asi 90 minut ve středně vyhřáté troubě.

2

Přivedeme k varu víno s citronovou šťávou, přidáme omytá, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka, krátce je podusíme a vyjmeme.

3

Asi 10 minut před dopečením maso potřeme hořčicí a obložíme podušenými jablky. Okořeníme tymiánem a rozmarýnem.

4

Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl, smetanu a povaříme do zhoustnutí.

Poznámka

Podáváme s růžičkovou kapustou a jedlými kaštany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept