Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1376

Ingredience

2 polévková lžíce Anýz celý
250 g Cukr moučkový
1 g Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sherry brandy
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 873kJ
12% Sacharidy 44 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 17 mg
8% Bílkoviny 4 g

Německé springerle postup přípravy receptu:

1

Ušleháme vejce s moučkovým cukrem do husté pěny, dokud nenabude. Sodu rozpustíme v třešnovici a přidáme do směsi. Přisypeme mouku a vymícháme nelepivé těsto. Dáme ho do misky, zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme v chladu /ne v lednici/ minimálně 12 hodin, nejlépe přes noc.

2

Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvoříme váleček který nakrájíme na kousky, poprášíme moukou a vtlačíme do formiček vysypaných moukou, až se na těsto obtiskne motiv. Springerle pak z formiček vyklepneme.

3

Springerle dáme spodní stranou na plech posypaný anýzem tak aby se do každého kousku obtisklo několik zrnek. Potom je necháme odkryté na plechu v chladné místnosti dalších 12 hodin, nejlépe přes noc.

4

Pečeme v troubě na 150°C cca 15-25 minut, povrch sušenek musí zůstat bledý. Vychladlé uskladníme v dobře těsnící uzavřené nádobě. Ihned po upečení je pečivo měkké, ale pak ztvrdne.

5

Při konzumaci namáčíme do kávy či čaje.

Poznámka

Tradiční formičky na springerle jsou dřevěné, ale můžete použít plastové nebo kovové. Celý anýz můžete také vmíchat do těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept