Ostrá bylinková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá bylinková omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13765 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
50 g | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 ks | Feferony |
2 kávová lžička | Hořčice |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 85,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Feferony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá bylinková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Feferonky zbavíme semen. Jednu feferonku, bylinky a kůru z omytého citronu najemno nasekáme. Vše promícháme s hořčicí a citronovou šťávou. Přimícháme prolisovaný česnek, olej a zeleninový vývar. |
2 | Nakonec omáčku podle chuti osolíme a ozdobíme zbylou feferonkou. |
Poznámka
Podáváme ke grilovaným nebo pečeným masům.