Recept

Vepřové soté s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13776

Ingredience

500 g Brokolice
200 ml Kukuřice cukrová nakládaná
1 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
500 g Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
1,5 l Voda pitná
0,1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 184kJ
14% Sacharidy 52 g
28% Tuky 21 g
24% Sodík 478 mg
57% Bílkoviny 32 g

Vepřové soté s rýží postup přípravy receptu:

1

Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Kukuřici necháme na sítu okapat.

2

Propláchnutou rýži uvaříme v 1,5 l osolené vody.

3

Omyté maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.

4

Na výpek vložíme brokolici, zalijeme 1/8 l vody a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Přisypeme papriku, kukuřici, ještě 5 minut dusíme. Nakonec přilijeme vývar, přidáme rýži, maso a vše krátce povaříme.

5

Hotový pokrm okořeníme mletou paprikou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept