Jednoduchý recept

Lehká ovocná bábovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13789

Ingredience

100 g Cukr krupice
200 g Jablka
400 g Kompot broskvový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 115kJ
8% Sacharidy 30 g
18% Tuky 14 g
1% Sodík 20 mg
14% Bílkoviny 8 g

Lehká ovocná bábovka postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo vyšleháme s polovinou cukru, přidáme tvaroh, žloutky a ještě krátce šleháme. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, přimícháme do hmoty, lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.

2

Těsto vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

3

Po částečném vychladnutí vyklopíme bábovku z formy, vychladlou ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky broskví.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept