Recept

Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13792

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
250 g Brokolice
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
250 g Květák
1 ks Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh jemný
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 256kJ
12% Sacharidy 42 g
12% Tuky 9 g
25% Sodík 491 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý lilek a cuketu pokrájíme na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. Očištěné papriky a rajčata krájíme na osminky, oloupanou cibuli rozkrájíme na 8 dílků.

2

Květák a brokolici povaříme v osolené vodě 3 - 5 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

3

Všechnu zeleninu opečeme na olivovém oleji v pánvi, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

4

Tvaroh se smetanou utřeme do krému, vmícháme nasekané bylinky, osolíme a opepříme.

5

Zeleninu upravíme na talíře a podáváme s bylinkovým tvarohem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept