Recept

Cuketová omeleta s petrželkou a rukolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13832

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
2 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Rukola
3 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
2% Sacharidy 9 g
25% Tuky 18 g
33% Sodík 666 mg
35% Bílkoviny 20 g

Cuketová omeleta s petrželkou a rukolou postup přípravy receptu:

1

Omytou, na plátky nakrájenou cuketu opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nasekanou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut.

2

Smícháme vejce, mléko, strouhanku, nasekanou petrželku a 50g nastrouhaného sýru, sůl a pepř. Do těsta vmícháme zeleninu, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a na másle pečeme 15 minut omeletu.

3

Potom omeletu přendáme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme zbylým sýrem a pod grilem v troubě zapékáme 1 minutu.

4

Pečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme ozdobenou rukolou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept