Hořčičný krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičný krém
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13837 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Hořčice Dijonská |
100 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Lučina - termizovaný |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 606kJ
1% Sacharidy 4 g
15% Tuky 12 g
6% Sodík 110 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 65,9mg |
Vláknina | 414,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Jogurt bílý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hořčičný krém postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek nasekáme a smícháme s omytými, jemně nasekanými bylinkami, hořčicí, jogurtem a lučinou. Omáčku výrazně osolíme a opepříme. |
2 | Podáváme k masům. |