Recept

Brambory s mozzarellou a sušenými rajčátky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13838

Ingredience

600 g Brambory vařené ve slupce
150 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rajčata sušená sterilovaná
40 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 480kJ
8% Sacharidy 30 g
26% Tuky 19 g
46% Sodík 921 mg
30% Bílkoviny 17 g

Brambory s mozzarellou a sušenými rajčátky postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1cm silné. Zelné listy (8-12 ks) vložíme na 5 minut do vařící vody, zchladíme a necháme okapat.

2

Sušená rajčata najemno nakrájíme a promícháme s nastrouhaným sýrem, tymiánem, solí, pepřem a olejem.

3

Polovinu listů rozložíme a střídavě na ně klademe plátky brambor a na tenké plátky nakrájenou mozzarellu. Okraje musí zůstat volné. Na brambory naneseme směs oleje a rajčat a přikryjeme druhým zelným listem. Spodní a horní list spojíme párátkem.

4

Pokrm grilujeme na roštu při mírné teplotě asi 15 minut.

Poznámka

Párátka před použitím namočíme do vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept