Recept

Nudlová polévka s datlemi, rajčaty a rybím masem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13848

Ingredience

8 ks Bazalka
1 ks Cibule
2 ks Citronová tráva
1 polévková lžíce Cukr krupice
55 g Datle
2 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
115 g Fazolové klíčky
230 g Nudle rýžové
1 kg Okoun říční
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
0,3 hrnek Ořechy burské pražené
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2000 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 466kJ
30% Sacharidy 109 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 432 mg
109% Bílkoviny 61 g

Nudlová polévka s datlemi, rajčaty a rybím masem postup přípravy receptu:

1

Nejprve předem namočíme nudle do teplé vody a necháme změknout.

2

Do hrnce dáme cca 8 šálků vody a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přidáme maso, nakrájenou cibuli a půl lžičky soli. Na mírném ohni povaříme, dokud není ryby hotová. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou.

3

Do vývaru přidáme datle, rybí omáčku a cukr, vaříme cca 5 minut a přelijeme do větší nádoby.

4

V pánvičce rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájenou nať voňatky, na kousky nakrájená rajčata a omáčku ze žlutých bobů. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5-7 minut, dokud rajčata nezměknou. Přidáme vývar, znovu přivedeme k varu a okořeníme.

5

Mezitím scedíme nudle, krátce povaříme ve vroucí vodě a opět scedíme. Rozdělíme na talíře, přidáme fazolové výhonky, rybí maso zbavené kostí, bazalku, mleté oříšky, zalijeme vývarem a ihned podáváme.

Poznámka

Místo chňapala Blackfourdova můžeme použít jinou příbuznou rybu, např. okouna.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept